Zatkli podozrivého v prípade streľby na Deň matiek v New Orleans

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 11:03 • 2 min
Zatkli podozrivého v prípade streľby na Deň matiek v New Orleans

NEW ORLEANS - Americká polícia zatkla podozrivého v prípade streľby počas nedeľných osláv Dňa matiek v uliciach New Orleans, pri ktorej utrpelo zranenia 19 ľudí vrátane dvoch detí.

slovakia

left justify in out

Akeina Scotta (19) zadržali v stredu neskoro večer vo štvrti Little Woods vo východnej časti New Orleans, uviedla v noci nadnes hovorkyňa polície. Bližšie detaily nezverejnila a podľa nej nebudú k dispozícii skôr než dnes dopoludnia miestneho času, informovala agentúra AP.

Polícia v pondelok zverejnila zábery z bezpečnostnej kamery, zachytávajúce dav ľudí unikajúcich z miesta streľby i podozrivého, ktorému však jasne nevidno tvár. S pomocou verejnosti sa jej však podarilo zistiť jeho totožnosť. Za informácie vedúce k nájdeniu páchateľa vypísali odmenu 10.000 dolárov.

Vyšetrovatelia nevylúčili, že strieľajúcich mohlo byť viac. Podľa správ miestnych médií pátrajú po ďalších dvoch podozrivých.

Scotta naposledy zatkli v marci. Na konte má už obvinenia z prechovávania drog a ukradnutej strelnej zbrane, kladenia odporu pri zatýkaní či pašovania vecí do väznice. Nie je však jasné, či ho niekedy uznali za vinného, pozastavuje sa AP.

Pri streľbe do davu v New Orleans utrpelo v nedeľu zranenia desať mužov, sedem žien a dve desaťročné deti, chlapec a dievča. Podľa polície mohol čin súvisieť s miestnymi gangmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies