Zatkli námestníka ministra, zverejnil homosexuálne video novinára

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 12:08 • 2 min
Zatkli námestníka ministra, zverejnil homosexuálne video novinára

TBILISI - Námestníka gruzínskeho ministra vnútra zatkli na základe obvinení z narušenia súkromia jedného z tamojších novinárov. Vysokopostavený člen administratívy premiéra Bidzinu Ivanišviliho totiž na internete zverejnil videozáznam, ktorý zachytáva novinára Giorgiho Paresašviliho s dvoma mužmi.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra v pondelok potvrdilo zadržanie Gelu Chvedelidzeho, ktorý sa k činu priznal.

Šéf rezortu vnútra Irakli Garibašvili povedal, že záznam vznikol ešte za vlády hnutia súčasného prezidenta Michaila Saakašviliho, ktoré však od moci v minuloročných voľbách odstavili Ivanišviliho ľudia, tvrdí kritici Saakašviliho režimu. Tí dlhodobo poukazovali na sledovania a nahrávania novinárov a lídrov vtedajšej opozície s cieľom vydierania. V januári zatkli troch ľudí obvinených z výroby homosexuálnych videí, ktorými zachytené osoby vydierali s cieľom prinútiť ich pracovať pre tajné služby.

Homosexualita je v Gruzínska stále veľmi citlivá téma, keďže v čase Sovietskeho zväzu, ktorého bolo Gruzínsko súčasťou, bola postavená mimo zákon. V konzervatívnej krajine má na spoločnosť veľký vplyv aj pravoslávna cirkev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies