Zatkli muža v súvislosti so zbraňou, s ktorou zabili bostonskí útočníci policajta

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 09:36 • 2 min
Zatkli muža v súvislosti so zbraňou, s ktorou zabili bostonskí útočníci policajta

BOSTON - Muža obvineného z toho, že zadovážil zbraň, ktorou atentátnici z Bostonského maratónu zabili univerzitného policajta, zadržali pre obvinenia z obchodovania s drogami a nelegálnej držby zbrane. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stephen Silva po prvý raz predstúpil pred federálny súd v utorok, kde ho obžalovali z obchodovania s heroínom a držby ručnej strelnej zbrane s odstráneným sériovým číslom. Podľa dvoch zdrojov oboznámených s vyšetrovaním ide o zbraň, ktorou počas pátrania po podozrivých útočníkoch Džocharovi a Tamerlanovi Carnajevovi zabili policajta na Massachusettskom technologickom inštitúte (MIT) Seana Colliera. Silva je kamarátom Džochara Carnajeva zo strednej školy v meste Cambridge v štáte Massachusetts.

      

Pri útoku z 15. apríla 2013 v cieľovej rovinke Bostonského maratónu prišli o život traja ľudia a 264 utrpelo zranenia. Džochar Carnajev čelí 30 bodom obžaloby vrátane použitia zbrane hromadného ničenia. Jeho proces sa začne v novembri tohto roka; v prípade usvedčenia mu hrozí trest smrti. Druhý z atentátnikov, jeho brat Tamerlan, zahynul pri prestrelke s políciou niekoľko dní po útoku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies