Zatkli muža, ktorý chcel odpáliť bombu pred budovou FED v New Yorku

NETKY.SK • 18 Október 2012, 08:47 • 2 min
Zatkli muža, ktorý chcel odpáliť bombu pred budovou FED v New Yorku

Zatkli muža, ktorý chcel odpáliť bombu pred budovou FED v New Yorku - Svet Federálna prokuratúra v New Yorku oznámila, že podozrivého dôsledne monitorovala FBI a členovia spoločnej protiteroristickej akčnej skupiny, pričom verejnosť sa ani na chvíľu nedos

slovakia

left justify in out

img

Federálna prokuratúra v New Yorku oznámila, že podozrivého dôsledne monitorovala FBI a členovia spoločnej protiteroristickej akčnej skupiny, pričom verejnosť sa ani na chvíľu nedostala do ohrozenia.

Americké úrady zadržali dnes muža podozrivého z prípravy bombového útoku na budovu centrálnej banky (FED) v New Yorku, len niekoľko ulíc od Svetového obchodného centra, ktoré padlo za obeť teroristickým útokom z 11. septembra 2001.

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) podľa agentúry AP uviedol, že pri spoločnej operácii s newyorskou políciou zadržali 21-ročného muža, ktorého identifikovali menom Quazi Nafis. 

Podozrivý pred budovou FED zastavil s malým nákladným vozidlom, v ktorom sa domnieval, že má výbušný materiál a snažil sa ho odpáliť. Jeho "spolupracovníci" boli však agenti FBI v prestrojení, ktorí mu pripravili falošnú bombu a na mieste ho zatkli.

Federálna prokuratúra v New Yorku oznámila, že podozrivého dôsledne monitorovala FBI a členovia spoločnej protiteroristickej akčnej skupiny (JTTF), pričom verejnosť sa ani na chvíľu nedostala do ohrozenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies