Zatkli kokaínového kráľa Darka Šariča, ktorý mal aj slovenský pas!

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 13:16 • 2 min
Zatkli kokaínového kráľa Darka Šariča, ktorý mal aj slovenský pas!

BELEHRAD - Srbskí a čiernohorskí policajti dnes ráno pri spoločnej akcii zadržali údajného bossa balkánskej narkomafie Darka Šariča, obvineného z prepašovania ton kokaínu do Európy, ktorý bol na úteku od roku 2009.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom srbská štátna televízia, ktorú citovali svetové tlačové agentúry. Šariča podľa nich zatkli v Čiernej Hore a vydali do Belehradu. Rodák z Čiernej Hory, známy ako "kokaínový kráľ", je v Srbsku stíhaný v súvislosti s pokusom z roku 2009 prepašovať z Južnej Ameriky do Európy 2,7 tony kokaínu. Šarič bol na úteku od októbra 2009, keď bol naňho vydaný medzinárodný zatykač.

 

Srbsko, ktoré ho začiatkom roka 2010 obvinilo z piatich prípadov obchodu s drogami a prepierania peňazí, uviedlo, že o jeho aktivitách dostalo informácie od najmenej 15 krajín. Podľa obvinení "prepral" cez privatizáciu najmenej šesť miliónov eur. Médiá v Srbsku, Rakúsku a Južnej Amerike hovoria až o 100 miliónoch eur.

 

Srbské médiá uviedli, že Šarič sa tešil ochrane zo strany belehradských politikov, policajtoch, podnikateľov i osobností športu, ktorí mu poskytovali služby pri prepieraní financií. Srbská justícia v roku 2010 potvrdila, že vyšetruje Šaričovo spojenie so skorumpovanými politikmi, policajtmi a podnikateľmi.

 

Srbské médiá v minulosti písali o Šaričovi v spojení so Slovenskom. Od roku 1998 mal povolenie na viacročný pobyt na Slovensku, ktoré mu vypršalo v roku 2004.

 

Prostredníctvom turistických víz sa opäť objavil na Slovensku 7. mája 2005, a v ten istý deň sa oženil so slovenskou občiankou, čím získal právo na trvalý pobyt v krajine. Príslušné povolenie mu bolo udelené 30. mája 2005 a v januári 2006 sa so slovenskou manželkou rozviedol, informovali svojho času srbské médiá.

 

Začiatkom roka 2010 priniesli informáciu, že drogový boss Darko Šarič legálne získal slovenské občianstvo i pas. Neskôr sa ukázalo, že vo svojej žiadosti o povolenie na pobyt a udelenie občianstva uviedol nepravdivé údaje, preto mu slovenské občianstvo odobrali.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies