Zatkli kapitána potopeného trajektu!

NETKY.SK • 19 Apríl 2014, 07:38 • 2 min
Zatkli kapitána potopeného trajektu!

SOUL - Juhokórejská polícia zatkla kapitána trajektu, ktorý sa potopil pred troma dňami. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP, odvolávajúc sa na miestnu prokuratúru.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatosemročného kapitána a dvoch členov jeho posádky zatkli dnes nadránom. 
      

Vyšetrovanie sa sústreďuje na prudký obrat tesne pred tým, ako sa plavidlo začalo nakláňať. Vyšetrovatelia chcú tiež zistiť, či by skoršie nariadenie evakuácie kapitánom mohlo zachrániť ľudské životy a či kapitán neopustil loď.
      

Záchranári stále pátrajú po stovkách nezvestných osôb, o ktorých sa predpokladá, že zahynuli. Na palube trajektu sa nachádzalo 475 cestujúcich a členov posádky, z toho 325 študentov druhého ročníka strednej školy Danwon High School, ktorí boli na štvordňovom výlete.
      

Trajekt Sewol sa prevrátil a potopil v stredu počas plavby z prístavu Inčchon na turistami vyhľadávaný ostrov Čedžu. Doteraz oficiálne potvrdili 28 obetí. Očakáva sa však, že počet mŕtvych prudko narastie. Zhruba 270 osôb je stále nezvestných.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies