Zatkli kapitána lode, ktorá sa potopila s 900 ľuďmi na palube

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 07:48 • 2 min
Zatkli kapitána lode, ktorá sa potopila s 900 ľuďmi na palube

CATANIA - Prokuratúra v sicílskom meste Catania dnes oznámila, že zatkla kapitána a člena posádky lode, ktorá sa v nedeľu prevrátila pri pobreží Líbye a 900 utečencov na jej palube sa zrejme utopilo.

slovakia

left justify in out

Podľa slov zástupcu prokurátora Rocca Liguoriho tuniského kapitána a sýrskeho člena posádky zatkli na palube záchranného člna, ktorý prepravoval na Sicíliu 27 ľudí, čo prežili tragické potopenie lode v Stredozemnom mori. Obaja muži boli obvinení z podpory ilegálneho prisťahovalectva a kapitána obvinili aj z mnohonásobného zabitia z nedbanlivosti. Informovala o tom agentúra AP.

 

 

Z Líbye, zmietajúcej sa vo vojne, utekajú vlny afrických migrantov, ktorí sa snažia dostať do Európy a nájsť v nej lepší život. Prevádzači na tom zarábajú obrovské sumy peňazí.

 

Kým pokračuje pátracia operácia po obetiach víkendovej katastrofy, talianske lode pobrežnej stráže už museli reagovať na nové núdzové volania na otvorenom mori - dve prichádzali od pobrežia Líbye a tretie vyslal čln, ktorý narazil na plytčinu neďaleko Grécka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona