Zatkli dvoch ľudí podozrivých z plánovaného odpálenia výbušnín vo Fergusone

NETKY.SK • 22 November 2014, 08:48 • 2 min
Zatkli dvoch ľudí podozrivých z plánovaného odpálenia výbušnín vo Fergusone

FERGUSON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zatkol v piatok dvoch ľudí podozrivých z nákupu výbušnín s cieľom odpáliť ich v meste Ferguson počas protestov, ktoré vypukli po zastrelení černošského tínedžera Michaela Browna belošským policajtom.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa miestnych médií chcela dvojica odpáliť rúrkové bomby. Agenti FBI zatkli mužov pred očakávaným rozhodnutím poroty, či sa policajt, ktorý neozbrojeného Browna zastrelil, bude zodpovedať pred súdom.
      

K zastreleniu 18-ročného mladíka došlo 9. augusta za sporných okolností. Prípad vyvolal rasové napätie a viedol k niekoľkotýždňovým protestom, ktoré sa skončili aj násilnosťami. Demonštranti žiadali zatknutie policajta, ktorý dostal služobné voľno. V prípade, že porota policajta neobviní, očakáva sa vo Fergusone nová vlna protestov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona