Zatkli dvoch ľudí, ktorí plánovali teroristické útoky v Moskve

NETKY.SK • 31 August 2017, 18:33 • 2 min
Zatkli dvoch ľudí, ktorí plánovali teroristické útoky v Moskve

MOSKVA - Ruská spravodajská agentúra FSB vo štvrtok zadržala dvoch ľudí podozrivých z plánovania útokov na civilistov v Moskve v mene teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Podľa FSB podozriví pochádzajú zo Strednej Ázie a chceli zaútočiť v ruskej metropole v piatok, keď sa v krajine začne školský rok. Jednému z nich našli v byte podomácky vyrobenú výbušninu, podľa agentúry sa chcel pri útoku sám odpáliť.

 

Druhý muž zas údajne plánoval zaútočiť na civilistov so sekerou a zverejniť video, v ktorom by prisahal vernosť IS. Okrem toho sa tiež spojil s ďalšími členmi IS a dostal od organizácie inštrukcie.

Na začiatku augusta FSB zatkla štyroch ľudí, ktorí sú podozriví z plánovania samovražedných útokov v Moskve namierených na verejnú dopravu a obchodné domy. Agentúra zadržala v máji skupinu ľudí údajne patriacich k IS, ktorí takisto plánovali útoky v hlavnom meste Ruska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona