Zatkli ďalšieho kritika vlády v Azerbajdžane, blogera (19) za držanie drog

NETKY.SK • 28 Január 2014, 06:47 • 2 min
Zatkli ďalšieho kritika vlády v Azerbajdžane, blogera (19) za držanie drog

MOSKVA - Úrady v Azerbajdžane zatkli 19-ročného opozičného aktivistu a blogera Umara Mamedova za prechovávanie drog. Informovala o tom dnes rozhlasová stanica Slobodná Európa s tým, že ide o očividný zákrok proti kritikovi prezidenta Ilhama Alijeva.

slovakia

left justify in out

Mamedov je členom opozičnej Strany občianskej solidarity (VHP) a bývalý člen hnutia NIDA. Zatkli ho 24. januára krátko po návrate z Cypru, kde študuje na Cyprus International University.

Jeden zo zástupcov VHP uviedol, že súd v Baku rozhodol o trojmesačnej vyšetrovacej väzbe pre Mamedova, ktorý je známy svojimi kritickými blogmi voči vláde prezidenta Alijeva. V prípade usvedčenia z držania drog mu hrozí trest až 12 rokov väzenia, napísala agentúra RIA Novosti.

Vlani azerbajdžanské úrady pre podozrenie z prechovávania drog alebo držania zbraní zatkli sedem členom mládežníckej organizácie NIDA, ktorej názov v azerbajdžanskom jazyku znamená "výkričník".

Vo svojej najnovšej výročnej správe o stave ľudských práv vo svete - World Report 2014 - vplyvná organizácia Human Rights Watch so sídlom v New Yorku ostro kritizovala Azerbajdžanu za nedodržiavanie ľudských práv, pričom ako jeden z hlavných problémov spomenula aj množstvo zadržiavaných politických aktivistov a novinárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies