Zatkli členov teroristickej siete

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 08:34 • 2 min
Zatkli členov teroristickej siete

TEHERÁN – Iránske ministerstvo spravodajských služieb v stredu oznámilo, že jeho dôstojníci zatkli na severozápade krajiny desať členov „teroristickej siete“, ktorá je pridružená k separatistickým skupinám so sídlom v irackom regióne Kurdistan.

slovakia

left justify in out

TASR správu prevzala z agentúry AFP. Zatknutí plánovali rôzne činy „od ničenia, výbuchov a útokov na životne dôležité a ekonomické centrá a zariadenia krajiny až po vytváranie zátarasov a vydieranie“. Zaistená bola aj komunikačná technika, zbrane a strelivo, informovalo ministerstvo.  
      


„Vstupovali do krajiny cez pohraničné oblasti provincie Západný Azerbajdžan a boli podporovaní separatistickými teroristami v irackom regióne Kurdistan,“ uvádza sa vo vyhlásení ministerstva. Irán v minulosti obviňoval z útokov na svojom území „kontrarevolučné" skupiny so sídlom na severovýchode Iraku, najmä Demokratickú stranu iránskeho Kurdistanu (KDPI) a Stranu slobodného života v Kurdistane (PJAK).

 

 

Ministerstvo spravodajských služieb zopakovalo výzvu úradom v autonómnom regióne Kurdistan v Iraku, „aby podnikli primerané kroky na evakuáciu teroristických žoldnierov, násilníkov a nepriateľov bezpečnosti a mieru z tohto regiónu“. Iránska armáda sa v minulosti zameriavala na pozície kurdských skupín v susednom Iraku.

 

Možno vás zaujme: Ako postupovať v prípade stratených alebo odcudzených dokladov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies