Zatkli členov gangov, ktoré sa špecializovali na poisťovacie podvody

NETKY.SK • 9 August 2018, 06:00 • 2 min
Zatkli členov gangov, ktoré sa špecializovali na poisťovacie podvody

PALERMO - Talianska polícia odhalila a v stredu pozatýkala členov dvoch zločineckých zoskupení, ktoré sa v oblasti Palerma na ostrove Sicília špecializovali na poisťovacie podvody. Pre svoje podvody vyhľadávali ľudí, ktorí boli za finančnú odmenu ochotní podieľať sa na falšovaní nehody a dokladov o škodovej udalosti.

slovakia

left justify in out

Tieto zločinecké gangy hľadali budúcich vykonávateľov poistných podvodov medzi narkomanmi, alkoholikmi, nezamestnanými alebo osobami vo finančnej tiesni. S ich účasťou potom na cestách v okolí Palerma inscenovali dopravné nehody, ku ktorým potom privolali záchrannú službu i políciu.

 

Svojim obetiam gangy sľubovali odmenu vo výške 30 percent zo sumy vyplatenej poisťovňou za škodu, čo - v závislosti od charakteru zranení - mala byť údajne suma do 150.000 eur.

 

Súčasťou dohody bolo, že domnelí poškodení si mohli vybrať, ktorú z kostí si kvôli hodnovernosti nechajú zlomiť. Polícia však svojím vyšetrovaním zistila, že gang svojim obetiam vyplácal 50-100 či maximálne 400 eur, a to dokonca aj v prípadoch, keď v dôsledku schválne spôsobených zranení musia používať invalidný vozík.

 

Vlani v januári jeden zo spomínaných gangov dokonca svojou neopatrnosťou a nepozornosťou pri lámaní kostí spôsobil smrť najatému Tunisanovi. Ani to však páchateľom nezabránilo v tom, aby jeho telo pohodili na kraj cesty a následne vymáhali od poisťovne odškodné za zranenia s následkom smrti.

 

Talianska polícia v stredu v rámci vyšetrovania tejto kauzy zadržala 11 podozrivých. Medzi nimi je aj zdravotná sestra, ktorá gang zásobovala liekmi proti bolesti podávané obetiam, aby utlmili ich výkriky pri lámaní kostí vlastnou váhou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies