Zatkli bývalého ministra vnútra z vlády expremiérky Tymošenkovej

NETKY.SK • 28 December 2010, 08:26 • 2 min
Zatkli bývalého ministra vnútra z vlády expremiérky Tymošenkovej

Zatkli bývalého ministra vnútra z vlády expremiérky Tymošenkovej

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinská prokuratúra dala zatknúť bývalého ministra vnútra Jurija Lucenka pre obvinenia zo zneužitia právomocí. Lucenko bol členom vlády Julie Tymošenkovej.
      Exministra zatkli v nedeľu neďaleko jeho domu v Kyjeve, informoval dnes hovorca generálnej prokuratúry. Lucenko čelí obvineniam zo zneužitia právomocí a z premrhania sumy štátnych peňazí vo výške 22.840 eur.
      Lucenko je najnovším zatknutým spojencom ukrajinskej expremiérky od nástupu jej rivala, prezidenta Viktora Janukovyča, k moci začiatkom tohto roka. Kvôli obvineniam zo zneužitia právomocí zatkli v poslednom čase už celú skupinu bývalých vládnych predstaviteľov.
      Lucenko odmietol obvinenia ako politicky motivované.
      Samotná Tymošenková je obvinená zo zneužitia štátnych prostriedkov počas svojho funkčného obdobia v rokoch 2007-10. Obvinenie sa týka jej údajného nezákonného použitia peňazí z predaja emisných kvót na vyplatenie dôchodkov v čase krutej hospodárskej recesie.
      Bývalá premiérka obvinenie odmieta. Tvrdí, že ide o kriminalizovanie opozície zo strany novozvoleného prezidenta Viktora Janukovyča.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona