Zatkli brata miliardára spojeného s nešťastím trajektu Sewol

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 13:43 • 2 min
Zatkli brata miliardára spojeného s nešťastím trajektu Sewol

SOUL - Juhokórejská polícia zatkla dnes brata podnikateľa Ju Pjung-una, spojeného s nešťastím trajektu, pri ktorom sa v apríli utopili stovky stredoškolákov.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiattriročný miliardár a fotograf Ju Pjung-un je však stále na úteku. Unikol jednému z najväčších a najbizarnejších policajných zásahov za viac ako mesiac, ktorý sa sústredil na areál evanjelikálnej baptistickej cirkvi južne od Soulu.
     

Jeho staršieho brata Ju Pjung-ila zatkli v blízkosti zalesnenej lokality v meste Ansong, kde polícia kontrolovala všetky prechádzajúce autá a chodcov, uviedla agentúra Reuters.
     

Dcéru Ju Pjung-una zadržali 28. mája vo Francúzsku po tom, ako Interpol vydal zatykač za "podvod a spreneveru". Kauciu v stredu zamietli.
     

Jej otca hľadajú na základe obvinení zo sprenevery, nedbanlivosti a vyhýbania sa plateniu daní - v súvislosti so spleťou holdingov, v rámci ktorých jeho synovia prevádzkovali spoločnosť Chonghaejin Marine, čo vlastnila potopený trajekt Sewol.
     

Polícia tento týždeň prehľadala areál evanjelikálnej baptistickej cirkvi pri Soule už druhý raz, keď sa snažila nájsť Ju Pjung-una, ktorý je tiež spoluzakladateľom cirkvi. Policajti použili bagre a pátracích psov.
     

Náboženská skupina, ktorú kritici označujú za sektu, pozvala dnes novinárov do areálu a obvinila policajtov a prokuratúru, že konali nad rámec príkazu na prehliadku a poškodzovali súkromný majetok. Hovorca povedal, že "jelene, vtáky a svetlušky" sa pravdepodobne poľakali a všade sú škody.
     

Členovia náboženskej skupiny pestujú ekologické plodiny a prevádzkujú rybie farmy s čistou vodou. Predpokladá sa, že Ju Pjung-un má v areáli veľkú kanceláriu, v rámci ktorej je aj fotografické štúdio.
     

Polícia zatkla členku skupiny v strednom veku, ktorú obvinili, že Ju Pjung-unovi pomohla k úteku. Prihlásila sa sama. Stále pátrajú po ďalšej žene z kľúčovej skupiny členiek známych ako "mamy". Policajti sa domnievajú, že Ju Pjung-un a jeden z jeho synov sú stále v Južnej Kórei. Ďalší syn pôsobí v Spojených štátoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies