Zatkli 32 ľudí za predaj kuchynského oleja vyrobeného z odpadu

NETKY.SK • 13 September 2011, 18:07 • 2 min
Zatkli 32 ľudí za predaj kuchynského oleja vyrobeného z odpadu

Zatkli 32 ľudí za predaj kuchynského oleja vyrobeného z odpadu

slovakia

left justify in out

img

Čínske úrady zatkli 32 ľudí pre podozrenie, že predali tony oleja na varenie, ktorý vyrobili z použitých olejov. Informovalo o tom dnes čínske ministerstvo pre verejnú bezpečnosť.
Polícia pri razii zhabala vyše 100 ton recyklovaného oleja, ktorý vznikol prevažne z použitých olejov odkúpených za nízke ceny ako odpad z reštaurácií. Skupina pôsobila v 14 čínskych provinciách, uviedlo ministerstvo na svojej internetovej stránke www.mps.gov.cn.
Podľa ministerstva išlo o dlhodobé policajné vyšetrovanie. Odhalilo nielen výrobcov odpadového oleja, ale najmä "chamtivých a nezodpovedných výrobcov jedovatého a škodlivého kuchynského oleja," uvádza sa vo vyhlásení rezortu.
Čína v ostatných rokoch zaznamenala viacero škandálov ohrozujúcich potravinovú bezpečnosť krajiny.
Najznámejším bol prípad mlieka kontaminovaného priemyselnou chemikáliou melamín v roku 2008, ktorú pridávali do mlieka na zvýšenie obsahu bielkovín. Po konzumácii tohto mlieka ochorelo 300.000 detí a najmenej šesť zomrelo.
Od júla tohto roka čínske súdy odsúdili niekoľko ľudí za ich účasť na výrobe a predaji bravčového mäsa kontaminovaného jedovatými chemikáliami.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies