Zatkli 15 fanúšikov CSKA Sofia, ktorí ničili sídlo futbalovej únie

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 15:24 • 2 min
Zatkli 15 fanúšikov CSKA Sofia, ktorí ničili sídlo futbalovej únie

SOFIA - Bulharská polícia v nedeľu zadržala 15 ľudí v spojitosti so sobotnými útokmi niekoľkých stoviek fanúšikov klubu CSKA Sofia na budovu tamojšej futbalovej únie (BFU). Informovalo o tom bulharské ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Výtržníci na budovu hádzali kamene a pyrotechniku, rozbili niekoľko okien a zasiahli aj reportéra, ktorý sa udalosti snažil zaznamenať. "Prebieha vypočúvanie 15 zadržaných osôb, ktoré rozhodne o tom, či niektoré z nich obviníme," povedal šéf sekretariátu ministerstva Svetlozar Lazarov. Podľa neho poriadkové sily predišli ďalším výtržnostiam. "Pri našom príchode bolo niekoľko fanúšikov vo vnútri budovy, kde zapaľovali fakle a snažili sa poškodiť nábytok a vybavenie." Samotný klub CSKA Sofia vylúčil akékoľvek prevzatie zodpovednosti za predmetné činy. "Sme si istí, že milióny fanúšikov nášho klubu po celom Bulharsku neoceňujú takéto správanie. CSKA už v minulosti ukázal, že vie stavať a nie ničiť. Kategoricky popierame, že by vo výtržnostiach bol zapletený manažment klubu, a to i nepriamo," píše sa v komuniké CSKA Sofia. Tridsaťjedennásobný bulharský majster CSKA Sofia má dlhy vo výške 6-9 miliónov eur, čo sa pokúsil zmeniť tréner Christo Stoičkov. Ten chcel klub zlúčiť s Litexom Loveč, čím by zabránil preradeniu CSKA do amatérskej súťaže. BFU to však zamietla. Priaznivci tímu, ktorý v uplynulej sezóne obsadil 3. priečku v najvyššej dlhodobej súťaži, zablokovali dopravu a mali v pláne "vybiť" si hnev na majiteľoch klubu. CSKA Sofia sa musel nútene odhlásiť z Európskej ligy UEFA 2013/2014, v ktorej ho nahradí Botev Plovdiv. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies