Zatiaľ má záujem dodávať kloktacie testy do škôl deväť firiem

NETKY.SK • 19 Február 2021, 08:02 • 2 min
Zatiaľ má záujem dodávať kloktacie testy do škôl deväť firiem

BRATISLAVA - Ministerstvo pripravuje vyhlásenie verejnej súťaže na dodanie kloktacích testov. Záujem už má 9 firiem.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Deväť spoločností má záujem predložiť ponuku na odber vzoriek kloktaním na zistenie prítomnosti ochorenia Covid-19 pre základné školy. Pre všetky kraje bola predložená viac ako jedna ponuka. Aby školy nezostali prázdne, deti budú musieť kloktať, aj to je realita.

 

img

 

Základné školy by podľa oznámenia zverejnenom vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie potrebovali viac ako milión testovacích sád.

 

img

Ministerstvo školstva priblížilo, že na základe skúseností z rokovacieho konania pripravuje vyhlásenie verejnej súťaže na dodanie kloktacích testov. Prihlásiť sa bude môcť akákoľvek spoločnosť zo Slovenska či inej krajiny Európskej únie, ktorá má dostatočné kapacity na dodanie a vyhodnotenie testov v aspoň jednom kraji.

Odborná komisia prijala v pondelok 8. februára päť ponúk na dodanie kloktacích testov od spoločností Cytopathos, Klinická Biochémia, Synlab, Unilabs Slovensko, Unipharma - 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť. Prešli štyrmi výberovými kolami.

 

„Predbežné vyhodnotenie ponúk potenciálne umožňuje uzavrieť zmluvy so štyrmi uchádzačmi na možnosť objednať testy a ich vyhodnotenie v ôsmich krajoch,“ zhrnulo ministerstvo. Pri možnosti obstarania 1 020 000 testov spolu s ich vyhodnotením by maximálne náklady na základe predbežne vyhodnotených najvýhodnejších ponúk predstavovali takmer 21 miliónov eur.


Testovanie v školách kloktaním bolo schválené v stredu 13. januára. Celkové náklady boli vyčíslené na sumu viac ako 22,4 milióna eur. Toto testovanie by sa malo týkať iba žiakov druhého stupňa a učiteľov základných škôl. Na jedno kolo pretestovania je potrebných približne 440-tisíc súprav, čo znamená, že na tri kolá 1 020 000 testovacích kitov.

 

Podobný článok: Matovič bude zisťovať prečo nie sú nakúpené testy na testovanie detí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies