Zatiaľ identifikovali šesť z 13 obetí nedeľňajšej nehody pri Berlíne

NETKY.SK • 28 September 2010, 06:54 • 2 min
Zatiaľ identifikovali šesť z 13 obetí nedeľňajšej nehody pri Berlíne

Zatiaľ identifikovali šesť z 13 obetí nedeľňajšej nehody pri Berlíne

slovakia

left justify in out

img

Mimoriadne náročná je identifikácia obetí nedeľňajšej havárie poľského autobusu pri Berlíne. To isté platí aj o ťažko zranených, ktorí ležia v nemocniciach.
      Viacerí z príbuzných pasažierov tak ešte stále nevedia, či ich blízki sú medzi zranenými, alebo či sú už po smrti.
      Do pondelka popoludnia identifikovali podľa informácií nemeckých policajných zdrojov šesť z 13 obetí, vrátane 13-ročného dievčaťa.
      Vo vážnom stave sa naďalej nachádzajú dvaja zo zranených. Stav piatich ďalších hospitalizovaných je stabilizovaný. Sedem zranených už mohlo opustiť nemecké územie. Už onedlho ľahšie postihnutých z celkového počtu 29 zranených prevezú do vlasti, informoval dnes v Berlíne poľský ambasador Marek Prawda. Diplomat súčasne poďakoval za profesionálnu pomoc nemeckým záchranárom, ako aj početným krajanom, ktorí ponúkli svoje služby či už napríklad ako tlmočníci alebo psychológovia.
      Výpovede tých pasažierov, ktorí tragédiu prežili s menšími zraneniami, iba potvrdzujú doterajšie poznatky vyšetrovateľov. Vodič autobusu sa pokúšal vyhnúť inému vozidlu a narazil pri tom do mostného piliera. Predbežne však zostáva nejasné, či v tom zohrala úlohu mokrá vozovka. V každom prípade sa pre podozrenie z trestného činu zabitia z nedbanlivosti začalo trestné stíhanie. Ani odpoveď na otázku, či boli cestujúci v osudnej chvíli pripútaní, zatiaľ nie je známa. Nevedno totiž, či autobus zo Suchaňu v Pomoransku mal vôbec bezpečnostné pásy.
      Ako však vyplýva zo slov hovorcu poľských požiarnikov Pawla Fratczaka, situácia v mieste nehody skôr naznačuje, že pripútaní zrejme neboli všetci cestujúci havarovaného autobusu. Viacerí z nich tak po náraze vyleteli cez okná vozidla.
      V Brandenbursku stiahli dnes všetky vlajky na pol žrde na znak smútku nad obeťami, v poľskom vojvodstve Pomoransko vyhlásili na utorok deň smútku.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies