Záťažovými testami ECB by nemuselo prejsť päť talianskych bánk

NETKY.SK • 28 Október 2013, 15:29 • 2 min
Záťažovými testami ECB by nemuselo prejsť päť talianskych bánk

MILÁNO - Záťažové testy, ktoré pripravuje Európska centrálna banka, pravdepodobne odhalia nedostatok kapitálu v piatich talianskych bankách.

slovakia

left justify in out

Zvyšuje sa tak pravdepodobnosť, že tieto banky budú potrebovať štátnu pomoc. V pondelok to uviedla medzinárodná ratingová agentúra Moody's. Medzi tieto banky patria spoločnosti Banca Monte dei Paschi di Siena, Banco Popolare, Banca Carige, Banca Popolare di Milano a Credito Valtellinese. Tieto banky sú podľa agentúry Moody's zraniteľné, keďže majú slabú kapitálovú základňu alebo nekvalitné aktíva.

Pre tieto banky bude podľa Moody's problémom dosiahnuť ukazovateľ kapitálovej primeranosti Tier 1 na úrovni 8 %. Práve túto úroveň stanovila ECB minulý týždeň ako jednu z požiadaviek na úspešné zvládnutie záťažových testov, ktoré bude banka uskutočňovať v budúcom roku. Banka Monte dei Paschi už v tomto roku dostala od štátu pomoc v hodnote 4,1 mld. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona