Zástupkyne sestier bezdôvodne zastrašujú verejnosť, tvrdí ministerstvo

NETKY.SK • 7 Január 2016, 14:25 • 2 min
Zástupkyne sestier bezdôvodne zastrašujú verejnosť, tvrdí ministerstvo

BRATISLAVA - Hromadné výpovede sestier neohrozia podľa ministerstva zdravotníctva poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

"Apelujeme na zástupkyne sestier, aby prestali s bezdôvodným zastrašovaním verejnosti. Sme v každodennom kontakte s riaditeľmi jednotlivých nemocníc a pokiaľ ide o zabezpečenie poskytovania zdravotnej starostlivosti, stále platí, že toto ohrozené nebude," reagoval na dnešné vyhlásenia sestier hovorca rezortu Peter Bubla.

 

Ministerstvo poukazuje, že sestier, ktoré stiahli výpoveď v siedmich štátnych nemocniciach, pribúda. "Chápeme, že predstaviteľky sestier sú nervózne, keďže svoje kolegyne dotlačili do výpovedí len na základe vykonštruovaných dezinformácií, pričom samy svoje miesta podaním výpovedí či vzdaním sa funkcie, neohrozili. Teší nás, že napriek tejto zavádzajúcej kampani zo strany zástupkýň sestier stále rastie počet sestier, ktoré sa slobodne rozhodli presvedčiť sa u zamestnávateľov o faktoch a na základe toho stiahli výpoveď," zhrnul Bubla.

 

Pre stiahnutie výpovede sa doteraz podľa jeho slov v štátnych nemocniciach rozhodlo 521 sestier. "Nemocnice zároveň prijali do pracovného pomeru 121 nových sestier po tom, ako niektorým sestrám začala plynúť výpovedná lehota. Podľa informácií z jednotlivých nemocníc, ďalšie sestry sa stále informujú o možnosti späťvzatia výpovede," doplnil. Na rozviazaní pracovného pomeru naďalej trvá 744 sestier. Výpovede okrem toho padli aj v ďalších troch nemocniciach mimo zriaďovateľskej pôsobnosti rezortu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies