Zástupcovia ZMOS dnes hovorili s premiérom o eurofondoch aj konsolidácii

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 18:51 • 2 min
Zástupcovia ZMOS dnes hovorili s premiérom o eurofondoch aj konsolidácii

BRATISLAVA - Predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) absolvovali dnes ďalšie z pracovných stretnutí s premiérom Robertom Ficom. Zástupcovia samospráv podľa výkonného podpredsedu ZMOS Milana Mušku hovorili o štyroch oblastiach, a to audite verejnej správy, legislatíve, eurofondoch a konsolidácii verejných financií.

slovakia

left justify in out

V prípade legislatívy bola napríklad reč o stavebnom zákone, pripravovanom novom zákone o odpadoch či návrhu samospráv na zmenu infozákona tak, aby neumožňoval "šikanózne" postupy niektorých občanov. Ku konkrétnym záverom obe strany nedospeli, keďže šlo o pracovné stretnutie, podľa Mušku sa na ňom vyjasňovali postoje.
Na stretnutí sa rozoberala aj téma eurofondov, kde samosprávy privítali, že sa podarilo realokovať finančné prostriedky do Regionálneho operačného programu. Ako však poznamenal Muška, obce by privítali aj vyššie realokácie, keďže chcú, aby sa zachránilo čo najviac peňazí. Možnosť čerpať ďalšie prostriedky vidí najmä cez Regionálny operačný program či Operačný program Životné prostredie.
Účastníci stretnutia sa venovali aj konsolidácii verejných financií. Muška priblížil, že ministerstvo financií samosprávam vyčíta, že ich rozpočty nie sú nastavené na takú konsolidáciu, ako by sa vyžadovala. Má tak vznikať hrozba pre verejné financie. "Diskutovali a snažili sme sa hľadať riešenie," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies