Zástupcovia V4 a Ukrajiny skontrolujú sociálnu legislatívu v cestnej doprave

NETKY.SK • 22 September 2018, 18:23 • 2 min
Zástupcovia V4 a Ukrajiny skontrolujú sociálnu legislatívu v cestnej doprave

Žilina – Sociálnu legislatívu v cestnej doprave skontrolujú zástupcovia Slovenskej republiky, Českej republiky, Maďarska, Poľska a Ukrajiny od 24. do 26. septembra v Kysuckom Lieskovci a Podsuchej.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca Národného inšpektorátu práce Ladislav Kerekeš.

"Tieto miesta boli vybrané zámerne, pretože pokrývajú hlavné cestné ťahy v smere sever – juh. Ale tiež preto, že sú tu k dispozícii dostatočne veľké odstavné plochy," uviedol Kerekeš.

Doplnil, že medzinárodná kontrola sa na Slovensku vykonáva každý rok. "Zástupcovia susedných štátov sa na nej zúčastňujú najmä preto, že Slovenská republika je často cieľovou destináciou prepravy z týchto krajín, respektíve je z týchto krajín cez územie Slovenska vykonávaný tranzit," podotkol hovorca Národného inšpektorátu práce.

Hlavným cieľom spoločnej kontroly je predovšetkým výmena poznatkov z výkonu kontrol, prerokovanie a zjednotenie postojov k výkladu jednotlivých ustanovení európskych predpisov, ako aj vzájomná výmena skúseností s používaním programov pre vyhodnotenie výstupov z analógových a digitálnych tachografov. "Kontroly sa uskutočňujú v rovnakých časoch a je skontrolovaných spravidla 50 nákladných vozidiel a autobusov," dodal Kerekeš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela halmova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies