Zástupcovia USA a Turecka sa pripravujú na možné scenáre v Sýrii

NETKY.SK • 24 August 2012, 06:51 • 2 min
Zástupcovia USA a Turecka sa pripravujú na možné scenáre v Sýrii

Zástupcovia USA a Turecka sa pripravujú na možné scenáre v Sýrii - Politika Vysokopostavení diplomati, vojenskí predstavitelia a zástupcovia tajných služieb z USA a Turecka sa dnes stretli v Istanbule, aby prerokovali operačné plány pre možné scenáre vývo

slovakia

left justify in out

imgVysokopostavení diplomati, vojenskí predstavitelia a zástupcovia tajných služieb z USA a Turecka sa dnes stretli v Istanbule, aby prerokovali operačné plány pre možné scenáre vývoja udalostí v Sýrii, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.
      USA a Turecko sa pripravujú na možné núdzové situácie, ktoré môžu vzniknúť v Sýrii kvôli zhoršovaniu konfliktu medzi vládou a vzbúrencami, vrátane možného použitia chemických zbraní.
      Predstavitelia sa zamerali na krátkodobú pomoc sýrskym utečencom a zaistením chemických zbraní v prípade, že už prezident Bašár Asad nebude pri moci. Chcú pomôcť zaistiť právo a poriadok bez ohľadu na to, aká vláda či režim sa po Asadovi dostane k moci.
      Rokovanie bolo prvým stretnutím spoločnej americko-tureckej pracovnej skupiny zameranej na koordináciu politiky smerom k Sýrii.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies