Zástupcovia štátu vo firmách budú musieť viac informovať ministerstvá

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 12:57 • 2 min
Zástupcovia štátu vo firmách budú musieť viac informovať ministerstvá

BRATISLAVA - Zástupcovia štátu vo firmách s jeho majetkovou účasťou budú musieť viac informovať príslušné ministerstvá. Vyplýva to z návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR na doplnenie Pravidiel výberu, riadenia a odmeňovania zástupcov štátu v orgánoch spoločností s majetkovou účasťou štátu a na zmenu vzorových stanov akciovej spoločnosti so 100-% majetkovou účasťou štátu, ktorý by v najbližšom období mala prerokovať vláda.

slovakia

left justify in out

Pravidlá výberu, riadenia a odmeňovania zástupcov štátu v orgánoch štátnych spoločností schválil ešte v roku 2011 vládny kabinet Ivety Radičovej.

 

"Spôsobu riadenia zástupcov štátu venoval tento materiál len minimálnu pozornosť a obsahoval len základné povinnosti zástupcov štátu s majetkovou účasťou štátu. Predložený návrh dopĺňa povinnosti zástupcov štátu, ktoré zabezpečujú riadnu a včasnú informovanosť štátu ako akcionára o situácii, stave a dianí v príslušnej spoločnosti," spresnil rezort hospodárstva.

 

MH SR pripomenulo, že materiál 'Záväzné ustanovenia stanov akciových spoločností so 100-% majetkovou účasťou štátu vyplývajúcich zo spoločných zásad fungovania týchto spoločností uplatnených vo vzorových stanovách' schválila vláda SR ešte v roku 2002. "Vzhľadom na čas, ktorý uplynul od prijatia vzorových stanov akciovej spoločnosti sa navrhuje ich aktualizácia," zdôraznilo MH SR.

 

Po schválení materiálu vládnym kabinetom by mali príslušní ministri zabezpečiť do 30. júna 2017 implementáciu schválených doplnení pravidiel v spoločnostiach, v ktorých má ministerstvo kompetenciu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona