Zástupcovia Slovak Fashion Council ocenili najlepší slovenský módny film roka

NETKY.SK • 23 November 2018, 15:49 • 2 min
Zástupcovia Slovak Fashion Council ocenili najlepší slovenský módny film roka

BRATISLAVA 23. novembra (SITA) – Zástupcovia Slovak Fashion Council vyhlásili v piatok krátko predpoludním výsledky Best Fashion Film Award (BFFA) 2018. Zverejnili ich na trinástom ročníku SFC Showrooms v štúdiu Bless v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Víťazom ocenenia sa stalo kreatívne 6th Finger Studio s filmom Diva. Odborná porota, do ktorej zasadli Martin Hradecký z Vogue, Radomír Brhlík z magazínu Láv, manažérka Fashion Live! Zora Husarčíková, výkonná riaditeľka Film Europe Slovensko Lucia Gertli, reklamný expert Róbert Slovák, kurátorka módy a textilu v Slovenskom múzeu dizajnu Zuzana Šidlíková, režisérka a scenáristka Marika Beňadik Majorová, módna špecialistka Katarína Král, topmanažérka Eva Babitzová a Milada Halová z Nadácie Tatra banky, vyzdvihla najmä umelecké spracovanie filmu.


"V súťaži bolo viacero skvelých prác a talentovaných autorov, ale treba povedať, že ocenená Diva vysoko vynikala nad ostatnými. Zároveň ide o nízkorozpočtový film, ktorý sa presadil len vďaka výnimočnému talentu tvorcov 6th Finger Studio,” povedala Babitzová.

 

"Film Diva je pre mňa stelesnením hlboko ľudskej a aktuálnej témy s použitím silných výrazových prostriedkov a premysleného konceptu. Je to film medzinárodnej úrovne a my v Slovak Fashion Council spravíme všetko preto, aby mohli vznikať silné a aktívne interakcie medzi dizajnérmi a tvorcami takýchto filmov, pretože to bude záruka posunutia slovenského fashion segmentu na medzinárodnú módnu mapu,” dodala Dana Kleinert.

Režisér Adam Csoka Keller z 6th Finger Studio neskrýval radosť z výhry. "Som nesmierne rád, že vyhral náš autorský film. Všetci cítime, aký je rozdiel, keď robíme niečo, za čo možno aj máme peniaze, pretože vytvárame často veci pre niekoho a keď robíme niečo naozaj sami zo seba. Preto som rád, že ste ocenili práve vec, ktorá si vyžadovala asi najviac našej práce,“ poznamenal.

 


Víťaz okrem samotnej ceny a originálnej sošky od Lindy Vikovej získal finančnú odmenu, voucher na vytvorenie crowdfundingovej kampane a ďalšie zaujímavé odmeny.

Okrem hlavnej ceny BFFA porota udelila aj cenu Special mention. Jej držiteľkou sa stala Vladimíra Hradecká so svojim tímom z kreatívneho štúdia Living documentary za sériu krátkych fashion videí pre značku Puojd ku kolekcii Dedina. Videá vznikli počas umeleckej rezidencie v Divadle Potôň. O kameru týchto videí sa postaral Dominik Janovský, hudbu do nich dodala Katarína Máliková a grafická úprava videí je dielom Michaely Chmelíčkovej.

"Fim Dedina bol unikátnym spojením vizuálneho sveta dokumentárnych filmov a fashion a úplne presne pasoval k esencii značky, pre ktorú bol pripravený,” vyjadril sa za porotu Róbert Slovák. Slovak Fashion Council bude tvorcom série aktívne pomáhať pri ich profesionálnom rozvoji, prezentácii a nových projektoch.

Okrem 6th Finger Studio, ktoré bolo nominované s víťazným filmom Diva a dvomi ďalšími videami, Gucci x Frieze Detroit a Gucci x Frieze Italo Disco a kreatívneho štúdia Living documentary, ktoré sa zapojilo s ocenenými spotmi Dedina a fashion filmom Agónia, sa do súťaže prihlásila aj mladá režisérka Janka Drotárová s projektom Undercover a reklamná agentúra Oliver Agency s filmom The Gift.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies