Zástupcovia KOZ budú Bruseli demonštrovať proti škrtom v rozpočtoch

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:20 • 2 min
Zástupcovia KOZ budú Bruseli demonštrovať proti škrtom v rozpočtoch

Zástupcovia KOZ budú Bruseli demonštrovať proti škrtom v rozpočtoch

slovakia

left justify in out

img

Zástupcovia odborárov združených v Konfederácii odborových zväzov SR (KOZ) dnes odcestovali do Bruselu. V stredu (28.9.) sa tam zúčastnia na európskej manifestácii proti škrtom v národných rozpočtoch.
      Podľa názoru odborárov z celej Európy tieto škrty idú na úkor zamestnancov a všetkých občanov jednotlivých krajín Európskej únie. K tejto manifestačnej výzve sa pripojila aj 52-členná delegácia KOZ zastupujúca 360-tisícovú členskú základňu odborov na Slovensku. Ide s požiadavkou na zabezpečenie zamestnanosti a sociálnej spravodlivosti. "V predpokladanej mnohotisícovej manifestácii v Bruseli sa môže zdať účasť zo Slovenska pomerne malá. No slovenskí odborári sú rozhodnutí plne podporiť ústredné heslo zhromaždenia Nie drastickým sociálnym škrtom," uviedol pre TASR prezident KOZ Miroslav Gazdík.
      Protestná manifestácia v Bruseli sa koná v rámci Akčného dňa Európskej odborovej konfederácie. "Naše odbory požadujú od vlády SR a poslancov Národnej rady SR hospodársky rast a zamestnanosť, stop škrtom vo verejných financiách na úkor sociálnych a ekonomických istôt občanov Slovenska. Zároveň požadujú záruku udržania a rozvoja kvalitných a stabilných pracovných miest, garanciu slušných miezd i dôchodkov, ako aj ochranu trhu a rozvoja domácej kúpnej sily. Opatrenia, ktoré v súčasnosti prijíma vláda SR, majú zásadný nedostatok, lebo sú zamerané na úsporu a chýba im rozvojový impulz, ktorý by viedol k oživeniu hospodárskeho rastu a tvorbe kvalitných a stabilných pracovných miest," dodal Gazdík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies