Zástupcovia extraligistov pred sezónou - ohlasy

NETKY.SK • 9 September 2014, 12:30 • 2 min
Zástupcovia extraligistov pred sezónou - ohlasy

BRATISLAVA - Vyjadrenia zástupcov hokejovej Tipsport extraligy pred začiatkom súťažného ročníka 2014/2015.

slovakia

left justify in out

Imre Valášek (generálny manažér Žiliny): "Prípravu sme začali hekticky, mali sme výberový kemp a dospelo to ku konečnej dvadsaťpäťke hráčov. Sme pripravení a chceli by sme sa posunúť trocha vyššie v tabuľke. Naším cieľom je postúpiť do play-off a potom sa už uvidí, bude to lotéria. Verím, že sme spravili všetko pre to, aby sme sa dostali do play-off." 

 

Jozef Daňo (člen predstavenstva Dukly Trenčín): "Minulá sezóna nám nevyšla, urobili sme preto všetky kroky, aby sme sa posunuli vyššie. Tím sme poskladali tak, aby sme sa dostali minimálne do hornej polovice tabuľky. Nehovorím, že to tak bude, ale sme presvedčení, že sa to podarí. Momentálne máme uzavretý káder, po odchodoch Branka Radivojeviča a Riša Lintnera by sme ho potom doplnili. Sezónu začíname s ambíciami hornej polovice tabuľky." 

 

Martin Kalnický (generálny manažér MHC Mountfield Martin): "Prípravu sme začali inak ako doteraz, teraz sme mali už v máji podpísaných 80 % mužstva. Snažíme sa hráčom splniť všetko, čo im sľúbime. Máme výraznú podporu mesta a záleží nám na tom, aby sme v nej pokračovali. Verím, že sa nám podarí prejsť tento rok cez prvé kolo play-off." 

 

Milan Čanky (generálny manažér HKM Zvolen): "Mužstvo sme dávali dokopy počas celého leta. Prišli nové mená, teší nás návrat Lukáša Juríka. Budeme sa snažiť hru zlepšiť a tabuľkovo sa posunúť vyššie. Cieľom je postúpiť do play-off a v ňom ísť vyššie." 

 

Tibor Martinčič (generálny manažér HK 36 Hant Skalica): "Príprava bola trocha rozsiahlejšia, od 1. mája sme prešli v klube veľkými zmenami. Máme nový názov, hracie časy, absolvovali sme iný model prípravy. Posledného hráča sme podpísali až v utorok ráno, tím máme uzavretý. Skalica len jedinýkrát nepostúpila do play-off, účasť v ňom je aj naším tohtosezónnym cieľom. V ňom sa môže stať čokoľvek, takže uvidíme." 

 

Tibor Turan (riaditeľ HK Poprad): "Prípravu sme začali podľa plánov, jej väčšinu odtrénovali mladí hráči, ale splnili sme objem, ktorý sme si predsavzali. Absolvovali sme dva turnaje - Tatranský pohár a podujatie vo Švajčiarsku, kde sme veľmi výsledkami neohúrili a zistili, kde sa nachádza naša výkonnosť. Hráči si tam uvedomili, že musia na sebe tvrdo pracovať. Som rád, že sa nadviazala spolupráca s mestom. K dnešnému dňu máme podpísaných všetkých hráčov, tešíme sa z návratu Ľuba Bartečka. Chceme tím postaviť na starších odchovancoch a k nim pridať našich mladíkov. Cieľom je hrať v popredí extraligy a prinášať ľuďom radosť." 

 

Jaroslav Lušňák (prezident ŠHK 37 Piešťany): "Sezónu sme začali v júni a ťahali sme prípravu do polovice júla, kde mali chlapci desaťdňovú dovolenku. Na ľade sme začínali s 35 chlapcami, káder je momentálne 23-členný. V príprave sme odohrali jedenásť zápasov vrátane kvalitného turnaja v Martine. Tam sme si preverili hráčov. Ako každý rok by sme chceli ísť do play-off a potom to bude od zápasu k zápasu." 

 

Michal Longauer (predseda predstavenstva HC ´05 Banská Bystrica): "V lete sme sa museli vyrovnať s rekonštrukciou nášho štadióna, v auguste sme trénovali v Brezne a potom vo Švajčiarsku. V kádri nastala obmena zahraničných hráčov, zvyšok tvoria desiati chalani, ktorí prešli našimi mládežníckymi kategóriami. Snažíme sa zabudovávať odchovancov. Chceme sa dostať do play-off a zopakovať úspechy z minulej sezóny." 

 

Ján Plandora (riaditeľ HK Nitra): "V klube sme absolvovali prípravu s posunutým začiatkom pre našu finálovú účasť v play-off. Postupne sme museli doplniť niektoré posty. Náhrady, ktoré sme získali, sú adekvátne. S prípravou môžeme byť spokojní. Tréner zvolil náročnejší model, stretli sme sa s topmužstvami českej extraligy. Duely nás preverili, ukázali naše slabšie stránky, ale väčšinou sme hrali vyrovnané partie. Mojím krédom je robiť hokej pre nitrianskeho diváka, čo sa nám darí. V divákoch máme záväzok, lebo sú našimi najväčšími partnermi, aj finančnými. Vlani sme mali na vstupnom príjem cez 400-tisíc eur, preto nemôžeme s fanúšikmi hazardovať a dávať si nižšie ciele. Pokúsime sa preto zopakovať posledný ročník." 

 

Juraj Bakoš (riaditeľ HC Košice): "Súťažnú sezónu sme začali skôr. Účasť v Lige majstrov nás motivovala k tomu, aby sme uspeli na medzinárodnej scéne. Aj príprava bola koncipovaná, aby sme boli v najlepšej forme už v auguste. Čaká nás náročná sezóna, počas extraligy budeme mať ešte vsunuté dva zápasy Ligy majstrov. Keďže v Steel Arene sú aj mimohokejové akcie, v novembri budeme hrať osem z desiatich zápasov na klziskách súperov. Tieto faktory môžu ovplyvniť náš štart do extraligy. Budeme sa musieť s tým vyrovnať. Počas základnej časti si chceme vybojovať najlepšiu pozíciu pred play-off. Uplynulých sedem rokov sme nechýbali vo finále a tento rok by sme si ho radi zabezpečili opäť. Divácky záujem v Košiciach neopadol, máme predaných 2000 permanentiek. Verím, že naplníme všetky ambície. Máme zachovaný na zhruba 70 % majstrovský káder, ktorý sme doplnili. Momentálne je v mužstve desať našich odchovancov a traja juniori." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies