Zástupcovia exekutívy FIFA odsúhlasili termín volieb nového prezidenta

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 14:26 • 2 min
Zástupcovia exekutívy FIFA odsúhlasili termín volieb nového prezidenta

ZÜRICH - Voľba nového prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa uskutoční 26. februára 2016 v Zürichu. Strešný orgán svetového futbalu to oznámil na svojom oficiálnom konte na sociálnej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

Dátum a miesto konania voľby odsúhlasili zástupcovia exekutívy FIFA na svojom pondelkovom zasadnutí v Zürichu.

Mimoriadny volebný kongres sa uskutoční za účasti funkcionárov všetkých 209 členských asociácií. Ako najhorúcejší kandidát na uvoľnené miesto po Seppovi Blatterovi sa ukazuje Michel Platini. Ak sa súčasný šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) rozhodne kandidovať, podľa agentúry Reuters už teraz má podporu štyroch zo šiestich kontinentálnych konfederácií.

 

Platini sa však stále nerozhodol, či oficiálne oznámi svoju kandidatúru. Podľa Reuters sa v nedeľu v Zürichu stretol so zástupcami viacerých futbalových federácií, ktorí mu prisľúbili podporu vo voľbe. Za staronového šéfa svetového futbalu bol v máji zvolený Blatter, ale ten štyri dni na to oznámil, že zo svojho postu odstúpi. Stalo sa tak aj z dôvodu vypuknutia rozsiahleho korupčného škandálu vo vnútri organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona