Zástupcovia CK v mestách Boston, Minneapolis a Dallas spoznávali SR

NETKY.SK • 4 Október 2010, 07:18 • 2 min
Zástupcovia CK v mestách Boston, Minneapolis a Dallas spoznávali SR

Zástupcovia CK v mestách Boston, Minneapolis a Dallas spoznávali SR - Cestovanie Zástupcovia cestovných kancelárií (CK) amerických miest Boston, Minneapolis a Dallas sa v rámci trojdňového Road Show (28. 30.

slovakia

left justify in out

img

Zástupcovia cestovných kancelárií (CK) amerických miest Boston, Minneapolis a Dallas sa v rámci trojdňového Road Show (28.-30.9.) oboznámili s turistickou destináciou Vyšehradskej skupiny (V4) a jej krajín.
      "O región V4 a Slovensko sa zaujímalo spolu 130 cestovných kancelárií z USA," zhodnotil vedúci obchodno-ekonomického oddelenia Veľvyslanectva SR v USA (New York) Peter Petian. Na okrúhlych stoloch SR v rámci prezentácie zastupovali aj Adriana Behúňová a Eva Uherová zo Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR). Zástupcovia CK sa dozvedeli aj o ponuke hotelov siete Kempinski na Štrbskom Plese a v Bratislave a o slovenskom kúpeľníctve.
      Podľa Petiana "predstavitelia amerických CK o Slovensku ako krajine nevedeli a nikdy o nej nepočuli. Približne tretina z nich niekedy v minulosti navštívila Československo, ale len niekoľkí z nich zavítali aj na Slovensko". Pri spomenutí niekoľkých mien úspešných Slovákov v USA však spozorneli. Živo sa po tom zaujímali o Slovensko. V Bostone podľa jeho slov napr. všetci hokejoví fanúšikovia poznali kapitána hokejistov Boston Bruins Zdena Cháru, málokto však vedel, že je zo Slovenska. Podobne to bolo aj s bývalým hráčom tímu Minnesota Wild Mariánom Gáboríkom alebo úspešnou plavkyňou z Piešťan - hviezdou Dallasu Martinou Moravcovou.
      Petian im opísal Slovensko ako úspešnú, politicky a ekonomicky stabilnú krajinu, ktorá sa stala súčasťou dôležitých politických a hospodárskych zoskupení a v súčasnosti je tiež partnerom USA v NATO. Predstavil Bratislavu, bohatú na históriu, ktorá je v súčasnosti moderné mesto, "kde môžu americkí turisti počas prechádzky v centre využívať namiesto klasického turistického sprievodcu svoj iPod, iPhone alebo MP3 prehrávač, z ktorých sa dozvedia podstatné informácie o hlavných turistických atrakciách mesta". Upozornil americké CK aj na historické banské mesto Kremnicu a Kremnickú mincovňu, ktorá existuje takmer 700 rokov a v súčasnosti napr. razí slovenské euromince. Košice predstavil ako budúce hlavné mesto kultúry EÚ v roku 2013 a ako jedno z dvoch dejísk Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011 spoločne s Bratislavou.
      Americkí touroperátori sa zaujímali aj o Vysoké Tatry a miesta zapísané v Svetovom zozname kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies