Zástupcovia BSK diskutovali so záujemcom o výstavbu novej univerzitnej nemocnice

NETKY.SK • 14 August 2015, 15:41 • 2 min
Zástupcovia BSK diskutovali so záujemcom o výstavbu novej univerzitnej nemocnice

BRATISLAVA - Umiestnenie novej univerzitnej nemocnice v Bratislave i dopravná infraštruktúra boli témami dnešnej diskusie medzi zástupcami Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a predstaviteľov španielskej spoločnosti, ktorá je jedným zo záujemcov o výstavbu a prevádzkovanie novej univerzitnej nemocnice v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia BSK viceprezidentovi španielskej spoločnosti Ribera Salud Santiagovi Delgadovi tlmočili svoje obavy z plánov lokalizovať novú univerzitnú nemocnici v areáli Nemocnice sv. Michala na bratislavskej križovatke Patrónka. "Navrhnutý priestor je taký malý, že sa ani do budúcna nedá rátať s ďalším rozvojom nemocnice. Už teraz sa tam nezmestí všetko, čo by v nej malo byť od začiatku," uviedol lekár Bratislavského samosprávneho kraja Valerián Potičný. Upozornil aj na riziká týkajúce sa dostupnosti nemocnice v čase dopravných špičiek.

 

Potičný prezentoval svoj názor, že najvhodnejšou lokalitou pre výstavbu novej nemocnice by bola lokalita Rászochy. "Práve v tomto areáli je možnosť ďalšieho rozvoja, kde sa môžu naplniť plány postaviť skutočný zdravotnícky komplex, v ktorom budú okrem nemocnice aj vedecké pracoviská a univerzitný kampus," povedal Potičný.

 

Rokovanie sa dotklo aj otázky financovania, napríklad aj plánovaného zavedenia elektronického zdravotníctva eHealth. "Veríme, že zdravotný systém má byť kvalitný a efektívny, ale hlavne, že má slúžiť pacientom. Uvedomujeme si aj finančné riziká," priblížil Santiago Delgado.

 

Stretnutie zástupcov zahraničného investora s vedením Bratislavského samosprávneho kraja sa uskutočnilo po viac ako štyroch mesiacoch od prvej odbornej diskusie o výstavbe novej univerzitnej nemocnice v Bratislave, ktorú zorganizoval BSK. Na konferencii sa zúčastnili aj zástupcovia akademickej obce a odbornej verejnosti, krajskí poslanci, ale aj študenti Lekárskej fakulty Univerzity Komenského, študenti stredných zdravotníckych škôl aj gymnázií v pôsobnosti kraja.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies