Zástupcovia Bratislavského kraja priniesli utečencom do Rakúska balíčky

NETKY.SK • 10 September 2015, 18:37 • 2 min
Zástupcovia Bratislavského kraja priniesli utečencom do Rakúska balíčky

BRATISLAVA - Predstavitelia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) dnes na obecný úrad v rakúskej obci Wolfsthal priniesli základné hygienické potreby pre utečenecké rodiny a žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

 Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka kraja Veronika Beňadiková, ktorá uviedla, že je úlohou samosprávy poskytnúť priestor pre aktivity neziskového sektora, ale aj jednotlivcov, ktorí prejavia ochotu pomáhať iným. Na obecnom úrade v obci Wolfsthal zhromažďujú materiálnu pomoc pre utečencov. Tú môžu priniesť bežní ľudia, ale aj organizácie. Starosta obce Wolfsthal Gerhard Schödinger zástupcov bratislavskej župy informoval, že do týchto dní už prichýlili dve rodiny utečencov a ďalších dvoch migrantov. Jedna z rodín pochádza z Afganistanu, druhá zo Sýrie.


„Problém masovej migrácie má dnes dve roviny. Prvá je politická, druhá je však ľudská. Našim cieľom je pomôcť najslabším z tých, ktorí opustili svoje domovy – ženám a deťom," povedala riaditeľka Kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a poslankyňa Miestneho zastupiteľstva bratislavského Starého Mesta Barbora Oráčová. Preto považuje za potrebné poskytnúť im napríklad hygienické potreby, bez ktorých si dnes nevieme predstaviť každodenný život.


Podpredseda BSK Igor Bendík počas návštevy rakúskej obce uviedol, že ,,utečenci nie sú jednoliata skupina, časť z nich má za sebou skutočne hlboký životný príbeh a neraz osobnú tragédiu. Považujem za potrebné takýmto ľuďom pomôcť". Ako príklad uviedol afganskú rodinu šiestich súrodencov, zdržujúcu sa v obci Wolfsthal, ktorých mama zomrela pred štyrmi rokmi pri pôrode a otca zastrelili.


Do iniciatívy Bratislavského samosprávneho kraja sa zapojil aj bratislavský Staromestský okrášľovací spolok. Cieľom tejto pomoci je vytvoriť priestor, aby sa spoločnosť postavila k utečeneckému problému racionálne. Práve preto je potrebné, aby samosprávy na oboch stranách štátnej hranice intenzívne komunikovali a vznikol tak priestor pre efektívnu spoluprácu s rakúskymi partnermi. Spoločným cieľom všetkých strán totiž je, aby dokázali utečeneckú krízu zvládnuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona