Zástupca starostu L'Aquily profitoval zo zemetrasenia

NETKY.SK • 8 Január 2014, 17:37 • 2 min
Zástupca starostu L'Aquily profitoval zo zemetrasenia

RÍM - Štyria ľudia v stredu skončili v domácom väzení pre podozrenia z prijímania úplatkov za sprostredkovanie dohôd o rekonštrukčných prácach v talianskom mestečku L'Aquila, ktoré pred takmer piatimi rokmi zasiahlo mohutné zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

Polícia oznámila, že medzi vyšetrovanými je aj zástupca starostu a predstaviteľ mesta zodpovedný za obnovu poškodených monumentov. Podľa polície patria medzi celkovo osem ľudí, ktorí dostali od stavebných firiem pol milióna eur. Navyše sú obvinení z falšovania dokumentov v záujme obdržania 1,2 milióna eur z verejných peňazí. Jeden z nich mal navyše zarábať na predaji poškodených domov.

V starobylom meste a jeho okolí zahynulo takmer 300 ľudí a tisíce ďalších prišli o strechu nad hlavou po zemetrasení s magnitúdou 6,3. Za zlyhanie vo veci nevarovania pred katastrofou súd uznal vinnými šiestich vedcov, ktorým minulý rok vymerali šesťročné tresty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies