Zástupca separatistov mieri na rokovania do Minsku

NETKY.SK • 30 Január 2015, 14:07 • 2 min
Zástupca separatistov mieri na rokovania do Minsku

KYJEV - Zástupca proruských povstalcov v piatok uviedol, že cestuje do bieloruskej metropoly Minsk na rokovania so zástupcami Kyjeva, Moskvy a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra separatistov. Skupina vyrokovala dohodu o prímerí v Minsku už v septembri, nárast násilia na východe v posledných dvoch týždňoch však často porušované prímerie úplne pochoval. Ďalšie rokovania sa majú zamerať na novú dohodu o prímerí s cieľom ukončiť konflikt, ktorý si medzičasom vyžiadal už vyše 5 000 obetí. "Momentálne idem do Minska," citovala agentúra DAN vyslanca separatistov Denisa Pušilina. Formálne pozvanie na účasť na rokovaniach podľa jeho slov prišlo od OBSE.

 

Západ vyčíta Rusku, že podnecuje konflikt na východe Ukrajiny tým, že separatistom dodáva posily a zbrane. Moskva, ktorá povstalcov podporuje, akékoľvek priame zapojenie sa do vojny odmieta. Ministri zahraničia Európskej únie sa vo štvrtok v Bruseli po novej eskalácii násilia dohodli na predĺžení sankcií proti Rusku o šesť mesiacov. Spojené štáty už rovnako avizovali, že sú v prípade potreby pripravené sprísniť sankcie proti Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies