Zástupca poisťovne z Novej Bane priznal viacnásobný podvod

NETKY.SK • 3 August 2016, 16:29 • 2 min
Zástupca poisťovne z Novej Bane priznal viacnásobný podvod

BANSKÁ BYSTRICA – Na trest odňatia slobody dva roky podmienečne za pokračovací prečin podvodu odsúdil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 50-ročného Pavla Dvorského z Novej Bane. Svojím konaním spôsobil škodu viac ako desaťtisíc eur. Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený muž.

slovakia

left justify in out

Dvorský pôsobil ako obchodný zástupca istej banskobystrickej spoločnosti. V druhej polovici roku 2013 uzatvoril pre pobočku poisťovne z iného štátu spolu 18 poistných zmlúv s občanmi, na základe čoho dostal províziu v rôznej výške za každú zmluvu osobitne. Dvorský pritom od začiatku vedel, že ustanovenia zmlúv nebudú naplnené.

 

Uzatváral ich totiž buď bez vedomia poistených osôb, alebo takým spôsobom, aby bolo zaplatené len prvé poistné a následne boli zmluvy stornované. Tým spoločnosti, v mene ktorej vystupoval, spôsobil škodu 10 168 eur. Zmluvy podvodník uzatvoril s občanmi prevažne z okresu Žiar nad Hronom, ale aj z Banskej Bystrice, Novej Bane a Trnavy.

 

Podvodník svoje konanie oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá, je rozsudok právoplatný. Podmienečný trest je na tri roky. Poškodenú spoločnosť s jej nárokmi odkázal súd na civilný proces.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies