Zastrelili tigra-ľudožrúta, ktorý zabil tri ženy

NETKY.SK • 23 Január 2014, 10:12 • 2 min
Zastrelili tigra-ľudožrúta, ktorý zabil tri ženy

NAÍ DILLÍ - Indickí lesníci zastrelili tigra, ktorý v okolí mesta Útakamund v horskom masíve Doddabetta na juhu krajiny zabil v priebehu dvoch týždňov tri ženy. Informovala dnes o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Šelmu vystopovali pomocou kamier s tepelným rozoznávaním. V stredu večer sa k pátraniu po tigrovi pripojilo k lesnému personálu vyše 600 dedinčanov, vyzbrojených kosákmi a palicami.

Noviny Hindustan Times informovali, že lesníci sa najskôr pokúšali chytiť tigra do pasce živého, avšak museli ho zastreliť, keď sa na nich pokúsil zaútočiť.

Tiger terorizoval šesť dedín. Úrady zatvorili školy; v obchodoch, na čajových plantážach a ovocných farmách mohli ľudia odísť z práce skôr.

India je domovom najväčšieho množstva tigrov žijúcich vo voľnej prírode. Podľa spočítania z roku 2010 bolo v krajine 1706 jedincov. Tohto roku sa má urobiť nové sčítanie.

V zoologickej záhrade v Naí Dillí v utorok biela tigrica porodila šesť mláďat, čo je pre tigre výnimočný počet, uviedol tamojší kurátor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies