Zastrelili šéfa sekretariátu najvyššieho súdu v Kábule

NETKY.SK • 13 December 2014, 09:53 • 2 min
Zastrelili šéfa sekretariátu najvyššieho súdu v Kábule

KÁBUL - Afganské úrady oznámili, že v Kábule dnes zastrelili šéfa sekretariátu najvyššieho súdu.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA citovala hovorcu polície hlavného mesta Hašmata Stanikzáího, ktorý spresnil, že Atíkulláh Raufí bol zabitý "neznámym ozbrojencom v 5. policajnom obvode, keď bol na ceste do svojej kancelárie". K zodpovednosti za atentát sa okamžite prihlásilo hnutie Taliban.
      

V Afganistane sa v poslednom čase zvýšil počet útokov miestnych povstalcov, ktorí napádajú oficiálnych predstaviteľov a príslušníkov bezpečnostných zložiek, ako aj vojakov medzinárodných jednotiek vedených Severoatlantickou alianciou. Útoky sa zintenzívňujú v období, keď už chýba len niekoľko týždňov do odsunu zahraničných bojových síl z afganského územia. NATO od začiatku budúceho roka ponechá v tejto stredoázijskej krajine len zhruba 13.000 svojich vojakov - väčšinou z USA -, ktorých úlohou bude poskytovať výcvik a poradenskú službu domácim afganským bezpečnostným útvarom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona