Zastrelený Amri talianskou políciou bol jediným páchateľom útoku na vianočných trhoch v Berlíne

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 06:40 • 2 min
Zastrelený Amri talianskou políciou bol jediným páchateľom útoku na vianočných trhoch v Berlíne

BERLÍN - Útočník tuniského pôvodu Anis Amri, ktorý na vlaňajších vianočných trhoch v Berlíne usmrtil 12 ľudí, bol zrejme jediným páchateľom tohto činu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes nemecká prokuratúra, ktorá k takémuto zisteniu dospela pri vyšetrovaní prípadu. Nemecká Spolková prokuratúra v dnešnom vyhlásení uviedla, že neobjavila nijaké dôkazy o tom, že by sa na útoku z 19. decembra či jeho príprave podieľal aj niekto iný než Amri.

 

Anis Amri sa zmocnil poľského kamióna a 19. decembra 2016 ním vrazil medzi ľudí na berlínskom vianočnom trhu, pričom 12 z nich vrátane pôvodného vodiča kamiónu pripravil o život a ďalšie desiatky zranil. Atentátnika na úteku zastrelili o štyri dni neskôr talianski policajti pri kontrole v Sesto San Giovanni neďaleko Milána.

 

K zodpovednosti útok sa prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát (IS), podľa ktorej tento čin vykonal jeden z jej "vojakov".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona