Zastreleného policajta so slovenskými koreňmi pochovali v Mlynkoch

NETKY.SK • 5 November 2016, 13:19 • 2 min
Zastreleného policajta so slovenskými koreňmi pochovali v Mlynkoch

BUDAPEŠŤ - Hlavného vyšetrovateľa Národného úradu vyšetrovania (NNI) Pétera Pálvölgyiho, ktorého v stredu 26. októbra zastrelil vodca radikálne pravicovej organizácie Maďarský národný front István Györkös pri domovej prehliadke v severomaďarskej obci Böny, pochovali v piatok v obci Mlynky (Pilisszentkereszt). Informoval o tom dnes spravodajský server Ripost.hu.

slovakia

left justify in out

So 46-ročným policajtom, ktorý pochádzal z Mlynkov a mal slovenské korene, sa rozlúčili príbuzní, priatelia a kolegovia v rámci katolíckeho obradu a s vojenskou poctou. Prítomný bol aj šéf maďarskej polície Károly Papp.

 

Sedemdesiatšesťročný Györkös pri domovej prehliadke strelil jedného policajta do hlavy, ten zomrel na mieste. Druhého policajta zranil.

 

Páchateľa s poranením brucha operovali v nemocnici v Györi a previezli do väzenskej nemocnice v meste Tököl v Peštianskej župe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies