Zastavili trestné stíhanie v prípade smrti vojenského policajta Ľubomíra Igaza (†40)

NETKY.SK • 25 Október 2014, 11:25 • 2 min
Zastavili trestné stíhanie v prípade smrti vojenského policajta Ľubomíra Igaza (†40)

ZVOLEN/LEŠŤ- Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade smrti 40-ročného vojenského policajta Ľubomíra Igaza, ktorý prišiel o život počas zlaňovania z vrtuľníka vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť vlani v septembri. Trestné stíhanie bolo zastavené, pretože skutok nie je trestným činom, informovala TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

slovakia

left justify in out

Pri zlaňovaní počas výcviku vojenských policajtov došlo k poruche vrtuľníka MI-17 vo chvíli, keď sa na lane nachádzal Ľubomír Igaz Ten bol následne príslušníkom posádky vrtuľníka odpútaný prerezaním lana. Policajt utrpel pri páde na zem zranenia nezlučiteľné so životom.
      

Polícia vo veci pristúpila k znaleckému dokazovaniu. Posudky preukázali, že problémy vrtuľníka spôsobila porucha poistky. Vyšetrovaním sa zistilo, že vrtuľník bol pred letom v dobrom technickom stave, poruchu poistky nemohol nikto predvídať, ani jej zabrániť a lano s policajtom odrezali podľa predpisov pre krízové situácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies