Zastavili trestné stíhanie v prípade filmu Z. Piussi

NETKY.SK • 18 Január 2013, 13:38 • 2 min
Zastavili trestné stíhanie v prípade filmu Z. Piussi

Zastavili trestné stíhanie v prípade filmu Z. Piussi - Kultúra Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade filmu Nemoc tretej moci o pomeroch v justícii od filmárky Zuzany Piussi.

slovakia

left justify in out

img

Polícia zastavila trestné stíhanie v prípade filmu "Nemoc tretej moci" o pomeroch v justícii od filmárky Zuzany Piussi. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová. 

"Poverený príslušník Policajného zboru trestné stíhanie zastavil, pretože tento skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci," povedala Antalová.

Trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia dôvernosti ústneho prejavu podala bratislavská sudkyňa Helena Kožíková v júli 2012, polícia viedla trestné stíhanie od septembra. Vo filme vedie Piussi a Kožíková rozhovor o sudkyni Marte Laukovej, ktorý je pravdepodobne zachytený skrytou kamerou. Voči policajnému uzneseniu môže ešte sudkyňa podať sťažnosť, rozhodoval by o nej príslušný prokurátor.

Aj keď Piussi nebola obvinená, proti vedeniu trestného stíhania sa postavilo viacero organizácií a osobností. V prípade odsúdenia za porušenie dôvernosti ústneho prejavu hrozí dvojročné väzenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies