Zastavenie výroby smartfónov Note 7 Samsung podľa Moody's finančne zvládne

NETKY.SK • 13 Október 2016, 12:54 • 2 min
Zastavenie výroby smartfónov Note 7 Samsung podľa Moody's finančne zvládne

HONGKONG - Zastavenie výroby smartfónov Galaxy Note 7 a ich sťahovanie od zákazníkov pôsobí negatívne na úverovú spoľahlivosť juhokórejskej spoločnosti Samsung Electronics Co., ale silný finančný profil firmy naďalej podporuje jej rating nadriadených nezabezpečených záväzkov na stupni A1.

slovakia

left justify in out

Uviedla to vo štvrtok medzinárodná ratingová agentúra Moody's. Samsung 11. októbra oznámil, že zastavuje výrobu svojho najnovšieho smartfónu Galaxy Note 7 a sťahuje ho od zákazníkov, pretože poruchové batérie spôsobujú vzplanutia týchto mobilov.


Samsung očakáva, že jeho prevádzkový zisk za tretí kvartál bude približne 5,2 bil. juhokórejských wonov (KRW), pričom jeho výšku pôvodne odhadoval na úrovni 7,8 bil. KRW. Agentúra Moody's predpokladá, že náklady zastavenia výroby smartfónu Galaxy Note 7 budú vyššie v porovnaní s jej pôvodným septembrovým odhadom, že to bude 1 bil. až 1,5 bil. KRW. "Náklady zastavenia výroby a sťahovania sú však zvládnuteľné," povedal Joe Morrison z agentúry Moody's. V závere júna mal Samsung k dispozícii likviditu v objeme približne 77,1 bil. KRW, uviedla agentúra.


Samsung začal výrobu smartfónov Galaxy Note 7 v polovici augusta a ich sťahovanie od zákazníkov začal v septembri. Dovtedy na trh viac ako desiatich krajín dodal vyše 2,5 mil. kusov týchto mobilných telefónov.


Spoločnosť Samsung v stredu zverejnila aj nové bezpečnostné pokyny pre všetkých majiteľov Galaxy Note 7 na Slovensku ako s pôvodnými, tak i vymenenými zariadeniami. Samsung dôrazne žiada, aby zákazníci prestali mobilný telefón používať, zálohovali svoje dáta a uviedli prístroj do vypnutého stavu. Spoločnosť zároveň informovala, že spolupracuje so všetkými obchodnými partnermi v celom európskom regióne na odštartovaní náhradného programu, v rámci ktorého si budú môcť zákazníci vymeniť ich Galaxy Note 7 za Galaxy S7, prípadne Galaxy S7 edge.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies