Zastavenie transformácie nemocníc má podľa Fica v rukách prezident

NETKY.SK • 24 Október 2011, 20:48 • 2 min
Zastavenie transformácie nemocníc má podľa Fica v rukách prezident

Zastavenie transformácie nemocníc má podľa Fica v rukách prezident

slovakia

left justify in out

img

Zastavenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti je podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica v rukách prezidenta SR Ivana Gašparoviča. Ako poznamenal v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo, každá transformácia spoločností na akciové spoločnosti sa pri pravicovej vláde skončila pri privatizácii. Podpredseda KDH Pavol Hrušovský oponoval, že transformácia, ktorú rozbehol kabinet Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), je iba pokus o transparentnejšie nakladanie s peniazmi, ktoré idú do systému zdravotníctva.
Obaja politici sa venovali aj možnej povolebnej spolupráci po predčasných marcových parlamentných voľbách. Podpredseda kresťanských demokratov pripustil, že pre KDH je v ďalšom období priechodnejší Smer-SD ako ich doterajší partner vo vláde SaS. "SaS sa totálne diskvalifikovala," vyhlásil s tým, že sa správala nezodpovedne a neskúsene. Za partnerov strany považuje najmä SDKÚ-DS a Most-Híd, pričom zdôraznil, že KDH odmieta pravicový aj ľavicový populizmus.
Podľa Fica koncept pravicovej koalície na Slovensku úplne zlyhal a poškodil meno krajiny v zahraničí. "Ukázalo sa, že tieto zlepence nemôžu fungovať," zdôraznil. Prekvapuje ho preto, že sa ako alternatíva ďalšieho pokračovania opäť ponúkajú stredopravé alternatívy. Ako poznamenal, politický súboj bude spočívať okrem iného aj v tom, či bude na Slovensku stredopravá alebo stredoľavá vláda. "Myslím, že to bude cesta veľkej vlády, veľkej dohody, veľkého kompromisu," avizoval.
Témou bol aj návrh štátneho rozpočtu na budúci rok, ktorý podľa Hrušovského treba prijať, aj keby nebol ideálny, keďže je to lepšie riešenie ako rozpočtové provizórium. Pripustil však, že rozpočet sa možno nepodarí prijať, keďže koalícia nemá v súčasnosti dostatok hlasov na jeho schválenie. "To je to najhoršie, čo by sa mohlo stať," doplnil. Fico prijímanie rozpočtu označil za veľký test stredopravej vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies