Zástankyňa práv dievčat a žien Stephanie Sinclair získala ocenenie za novinársku fotografiu

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 15:34 • 2 min
Zástankyňa práv dievčat a žien Stephanie Sinclair získala ocenenie za novinársku fotografiu

ST. PETERSBURG - Cenu Anje Niedringhausovej, bývalej fotografky agentúry Associated Press zavraždenej v Afganistane v roku 2014, získala tento rok Stephanie Sinclair.

slovakia

left justify in out

Vo svojich snímkach kladie dôraz na ťažké osudy žien a dievčat v spojitosti s pretrvávajúcimi krutými praktikami, ako sú detské sobáše, ženská obriezka či útoky kyselinou.

Nezávislá fotografka z New Yorku Stephanie Sinclair si ocenenie Anje Niedringhausovej za odvahu pri práci fotoreportérky prevezme vo štvrtok vo Washingtone. Cenu udeľujú každoročne od roku 2015 fotografkám, ktorých odvážna práca a život napĺňajú posolstvo, ktoré po sebe zanechala Anja Niedringhausová.

Niedringhausová bola fotoreportérka nemeckého pôvodu, ktorá zahynula vo veku 48 rokov na služobnej ceste po tom, ako afganský policajt pristúpil k jej autu a spustil paľbu.

Štyridsaťštyriročná Sinclair je rodáčkou z Floridy a známa je najmä vďaka sérii fotiek "Primladá na svadbu" dokumentujúcej detské sobáše z celého sveta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies