Zástancovia brexitu vyzývajú Le Penovú, aby do Británie nechodila

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 15:47 • 2 min
Zástancovia brexitu vyzývajú Le Penovú, aby do Británie nechodila

LONDÝN - Líderka kampane za odchod Británie z Európskej únie Gisela Stuartová dnes vyhlásila, že vláda by mala zakázať francúzskej krajne pravicovej líderke Marine Le Penovej vstup do Spojeného kráľovstva, kam chce prísť podporiť spomínanú kampaň.

slovakia

left justify in out

Le Penovej strana Národný front (FN) oznámila, že predsedníčka plánuje odcestovať do Británie ešte pred referendom o ďalšom členstve v EÚ, ktoré je naplánované na 23. júna. Le Penová podporuje odchod Británie z únie, tzv. brexit, a chce, aby sa podobné ľudové hlasovanie konalo aj vo Francúzsku, pripomenula dnes agentúra AP.


Zákonodarkyňa Labouristickej strany Stuartová, spolupredsedníčka skupiny s názvom Hlasuj za odchod (Vote Leave), tvrdí, že Le Penovej by mali zakázať vstup do Británie pre jej "spoločensky rozvratné výroky" o moslimoch a ďalších ľuďoch.


Líder britskej euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage vyhlásil, že takýto zákaz nepodporuje, ale prítomnosť Le Penovej pokladá za "neužitočnú" a bol by "radšej, keby neprišla".


Britská ministerka vnútra Theresa Mayová dnes uviedla, že k jednotlivým rozhodnutiam pricestovať do krajiny sa nebude vyjadrovať.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona