Zásoby ropy v USA vzrástli viac, než očakávali analytici

NETKY.SK • 31 Január 2013, 08:13 • 2 min
Zásoby ropy v USA vzrástli viac, než očakávali analytici

Zásoby ropy v USA vzrástli viac, než očakávali analytici - Svet Zásoby ropy v USA sa v uplynulom týždni (do 25. 1.

slovakia

left justify in out

img

Zásoby ropy v USA sa v uplynulom týždni (do 25. 1.) zvýšili o 5,9 milióna barelov (1 barel = 159 litrov) alebo 1,6 % na 369,1 milióna barelov, uviedlo americké ministerstvo energetiky vo svojej pravidelnej týždňovej správe. 

To je o 8,9 % viac ako v rovnakom období vlani, informovala agentúra AP. Analytici očakávali zvýšenie len o 2,5 milióna barelov.

Benzínové rezervy klesli o 1 miliónov barelov alebo 0,4 % na 232,3 milióna barelov. To je 0,9 % nad úrovňou, na ktorej boli pred rokom. Analytici predpovedali, že stav zásob benzínu sa nezmení.

Dopyt po benzíne počas štvortýždňového obdobia skončeného 25. januára dosiahol v priemere 8,3 milióna barelov denne a bol o 3 % vyšší ako v rovnakom období vlani.

Vyťaženosť kapacít amerických rafinérií v porovnaní s predchádzajúcim týždňom sa zvýšila o 1,4 percentuálneho bodu na 83,4 %.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies