Zásoby ropy v USA nečakane klesli, cena Brentu sa posunula k 41 USD/barel

NETKY.SK • 9 December 2015, 19:05 • 2 min
Zásoby ropy v USA nečakane klesli, cena Brentu sa posunula k 41 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali rast, keď ich podporil nečakaný a výrazný pokles zásob ropy v Spojených štátoch. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo energetiky dnes oznámilo, že zásoby ropy v USA klesli v minulom týždni až o 3,6 milióna barelov (1 barel = 159 litrov). To je zmena oproti vývoju za uplynulých 10 týždňov, keď zásoby komodity nepretržite rástli. Analytici počítali aj za minulý týždeň s rastom, a to o 252.000 barelov.

 

Priaznivé údaje pre trhy o poklese zásob ropy však narušili menej priaznivé údaje o raste zásob ropných destilátov. Tieto zásoby sa zvýšili o 5 miliónov barelov. To je dvakrát vyšší rast, než očakávali ekonómovia. To sa odrazilo na vývoji cien ropy, ktoré po prvých informáciách z ministerstva energetiky vzrástli o viac než dolár, neskôr sa ale rast zmiernil.

 

Do 16.54 h SEČ sa cena ropnej zmesi Brent s dodávkou v januári zvýšila o 66 centov na 40,92 USD (37,40 eura) za barel. Cena americkej ľahkej ropy WTI vzrástla o 67 centov na 38,18 USD/barel.

(1 EUR = 1,0941 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies