Zásoby ropy v USA minulý týždeň vzrástli o 8,2 mil. barelov

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 10:08 • 2 min
Zásoby ropy v USA minulý týždeň vzrástli o 8,2 mil. barelov

WASHINGTON - Americké komerčné zásoby ropy sa minulý týždeň zväčšili o 8,2 mil. barelov a dosiahli úroveň 528,4 mil. barelov.

slovakia

left justify in out

Zásoby benzínu v krajine v týždni končiacom sa 3. marca klesli o 6,6 mil. barelov. Informoval o tom na svojej internetovej stránke v pravidelnej týždňovej správe americký Federálny úrad pre energetiku (EIA).

Dovoz ropy na americký trh posilnil. Do krajiny sa minulý týždeň v priemere dovážalo zhruba 8,2 mil. barelov denne, čo bol v porovnaní s predchádzajúcim týždňom rast o 561 tis. barelov denne. Počas uplynulých štyroch týždňov sa do USA v priemere importovalo 7,9 mil. barelov ropy denne. Oproti rovnakému obdobiu vlaňajška išlo o zníženie dovozu o 1,7 percenta.

Americké rafinérie podľa údajov EIA minulý týždeň v priemere spracovali 15,5 mil. barelov ropy denne. Oproti predchádzajúcemu týždňu to bol pokles o 172 tis. barelov denne. Svoju prevádzkovú kapacitu rafinérie využívali na 85,9 percenta. Výroba benzínu sa minulý týždeň zvýšila a bola v priemere na úrovni vyše 9,8 mil. barelov denne.

(1 EUR = 1,0556 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies