Zásoby ropy v USA klesli takmer o 10 miliónov barelov

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 19:45 • 2 min
Zásoby ropy v USA klesli takmer o 10 miliónov barelov

NEW YORK - Zásoby ropy v USA zaznamenali minulý týždeň ďalší výrazný pokles, už druhý týždeň po sebe. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Federálny úrad pre energetiku spadajúci pod ministerstvo energetiky oznámil, že ropné zásoby minulý týždeň (končil sa 5. júlom) klesli o 9,9 milióna na 373,9 milióna barelov (1 barel = 159 litrov), čo predstavuje pokles o 2,6 %. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka sú v súčasnosti o 1,1 % nižšie.

Úrad tak zverejnil ešte výraznejší pokles ropných zásob, než deň predtým oznámil Americký ropný inštitút. Ten informoval, že zásoby ropy sa znížili o 9 miliónov barelov. Analytici pritom počítali s poklesom len o 3,8 milióna barelov.

Zásoby benzínu klesli o 2,6 milióna na 221 miliónov barelov a v súčasnosti sú o 6,4 % vyššie než bol objem zásob benzínu v rovnakom období minulého roka. Analytici počítali s tým, že zásoby sa zvýšia, a to o 1,2 milióna barelov.

Zásoby ropných destilátov, kam patria nafta a vykurovací olej, vzrástli o 3 milióny na 123,8 milióna barelov. Analytici očakávali, že zásoby vzrastú len o 1,4 milióna barelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies