Zaslúžim si byť svätým, posťažoval sa Berlusconi

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 17:27 • 2 min
Zaslúžim si byť svätým, posťažoval sa Berlusconi

RÍM - Taliansky expremiér Silvio Berlusconi vo štvrtok žartom nadhodil, že aj on by mal byť vyhlásený za svätého za jeho boj proti "nespravodlivým právnym útokom" voči jeho osobe.

slovakia

left justify in out

Berlusconi sa tak vyjadril takmer dva týždne po slávnosti v Ríme, počas ktorej pápež František vyhlásil dvoch svojich predchodcov za svätých. Jeden z najbohatších Talianov, ktorý v piatok začne s verejnoprospešnými prácami, dlhodobo označuje početné súdne procesy voči nemu za sprisahanie ľavicového spektra. Kontroverzný politik si myslí, že bude svätým, keď sa raz ukáže sila jeho trpezlivosti voči "nespravodlivým veciam, ktoré boli iba súčasťou politického zápasu".

 

Berlusconi je trojnásobným expremiérom a jedným z najbohatších Talianov. Jeho život a kariéra je však pretkaná škandálmi, sexuálnymi aférami, mnohými súdnymi procesmi, ale i viacerými kontroverznými výrokmi. Napriek tomu sa doma stále teší veľkej popularite, čo dokazuje minuloročný volebný úspech stredopravicovej koalície, na čele ktorej stál práve rodák z Milána. Milánsky odvolací súd mu v októbri zakázal výkon verejných funkcií na dva roky v súvislosti s daňovými únikmi, za ktoré mal stráviť rok vo väzení. Verdikt bol vôbec prvým svojho druhu v prípade kontroverzného politika. Nakoniec bude raz týždenne pracovať v milánskom centre pre liečbu ľudí trpiacich Alzheimerovou chorobou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies