Zaslúžili sme si prehrať, priznal Graňák po zlyhaní s Bieloruskom

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 09:38 • 2 min
Zaslúžili sme si prehrať, priznal Graňák po zlyhaní s Bieloruskom

PETROHRAD - Za zbabranú tretiu tretinu a štyri inkasované góly sme si zaslúžili prehrať, vyslovil sa po zápase s Bielorusmi obranca Dominik Graňák. Slovenskí hokejisti neudržali v dôležitom dueli dvojgólový náskok a podľahli súperovi 2:4, čím si v výrazne skomplikovali boj o štvrťfinále MS.

slovakia

left justify in out

Graňák odohral počas svojej bohatej kariéry množstvo náročných zápasov, zažil s reprezentáciou na svetových šampionátoch krásne chvíle i nepríjemné pády, takže ťažko ho niečo len tak "rozhádže". Preto aj herný výpadok v tretej dvadsaťminútovke stredajšieho duelu hodnotil bez výraznejších emócií, s triezvym pohľadom. "Stalo sa nám presne to, čo nás ubíjalo aj v príprave. Odohrali sme výborné dve tretiny, v ktorých sme robili presne to, čo sme si povedali. Dokonca si myslím, že sme mohli dať Bielorusom aj viac ako dva góly. Šancí aj presiloviek sme mali dosť. V tretej tretine však vykorčuľovalo na ľad úplne iné mužstvo. Neboli sme aktívni, nechávali sme Bielorusom priestor a oni sú dobrí hokejisti. Takým prístupom si koledujete o góly. Zbytočne strácame hlavu, aj keď je stav pre nás stále priaznivý," hodnotil stretnutie ostrieľaný zadák. Podľa neho treba hľadať príčiny prehry v psychike. "V športe veľmi často rozhoduje hlava, oveľa častejšie než telo či pomalé nohy. Najmä na vrcholnej úrovni. Korčuľovali sme oveľa lepšie než v zápase s Nemcami. Prehrať jednu tretinu 0:4 si však nemôžeme dovoliť."

 

Zápas sa vyvíjal dlho ideálne, ešte v 43. minúte viedli Slováci o dva góly a nič nenasvedčovalo tomu, že by mal prísť taký skrat. "Keďže sme odohrali takú zlú tretinu a dostali v nej štyri góly, tak sme si nezaslúžili vyhrať. Žiaden bieloruský gól nebol náhodný ani šťastný. Súper bol v tretej tretine aktívny a najmä efektívny. To, čo sme robili prvé dve tretiny veľmi dobre, tak v tretej sa nám často stávalo, že sme úplne otvorili stredné pásmo. Bielorusi sú rýchli a šikovní korčuliari, trestali nás z prečíslení. Boli to naše chyby," priznal Graňák. Súboj pripomenul zaváhanie na minuloročných MS v Minsku, kde Slováci v rovnako dôležitom zápase s Nórskom viedli 2:0 a nakoniec prehrali.

 

"Veľmi ma to mrzí. Bohužiaľ, taká je realita. Teraz to už nezmeníme. Prehra s Bieloruskom ma mrzí oveľa viac ako predchádzajúci súboj s Nemeckom, v ktorom sme hrali naozaj zle. Teraz sme hrali dve tretiny dosť dobrý hokej. Oni mali za 40 minút desať striel. Všetko išlo podľa plánu a vyzeralo dobre. No hokej je rýchla hra a nemôžeme hrať len 40 minút," tvrdí Graňák. Mužstvu teraz padnú vhod dva dni voľna, po ktorých ho čaká náročný trojboj s Kanadou, Fínskom a USA. "Jeden deň si potrebujeme od hokeja úplne oddýchnuť, trochu zmeniť prostredie. Ja osobne sa nerád len váľam v izbe, potom sa necítim dobre. Nevzdávame sa, ešte nás čakajú tri zápasy. Situácia nie je príjemná, ale skomplikovali sme si ju sami. O to viac nás to mrzí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies